Найбільші українські ритейлери скорочують використання електрики

Середа, 12 жовтня 2022, 21:30 -

Найбільші українські ритейлери скорочують використання електрики, щоб зменшити навантаження на енергетичну інфраструктуру.

Про це пише Forbes Україна.

Так, власник мережі АЛЛО Дмитро Деревицький оголосив, що ритейлер для заощадження енергії відключить у магазинах усі девайси з високим рівнем споживання електрики.

"Насамперед це вивіски й телевізори у близько 270 торговельних точок АЛЛО по всій країні", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Якщо побачите недостатньо освітлені магазини АЛЛО, не дивуйтесь - вони відчинені, просто зараз в режимі економії світла.

Як тільки ситуація нормалізується, ми повернемось до звичайного режиму роботи", - сказав Деревицький.

Мережа COMFY з 11 жовтня вимкнула в усіх магазинах мережі телевізори, рекламні екрани й вивіски, розповіла Forbes директорка з маркетингу ритейлера Марія Назаренко.

Реклама:

"Епіцентр" зменшив на 30% споживання електрики.

Так, компанія менш яскраво підсвітлює фасади і повністю відключила LED-екрани на фасадах торговельних центрів - загалом у мережі працюють 73 торгові обʼєкти.

"Найбільший продуктовий ритейлер країни АТБ відмовляється від підсвічування вивісок, бордів, сіті-лайтів, стел на фасадах магазинів. Також компанія не освітлюватиме прилеглу територію.

Крім цього, АТБ вимкне освітлення полиць та боксів у торговельних залах", - пише Forbes.

Нагадуємо:

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що відмовитись від практики планових відключень електроенергії можливо за умови зменшення її споживання у період із 17:00 до 22:00 загалом по Україні на 25%.

Укренерго закликає економити електрику не лише ввечері, а й вранці

У Києві та області в середу, 12 жовтня, ДТЕК централізовано вимкнула світло через дефіцит потужності.

Увечері у вівторок, 11 жовтня, у Києві та центральних областях знову застосовуються обмеження споживачів, але вдень вдалося обійтися без них.

Зазначається, що з 11 жовтня компанія ДТЕК Київські електромережі на щоденній основі заздалегідь буде оприлюднювати ці графіки на сайті з адресами і часом відключення.

Читайте також: Росія руйнує енергетичну інфраструктуру. Як підготуватися до аварійних відключень?

Економічна правда

Реклама: