Мінфін залучив 3,93 мільярда від розміщення військових облігацій

Вівторок, 30 серпня 2022, 18:32 -

Міністерство фінансів на аукціоні 30 серпня розмістило військові облігації на суму майже 3,93 мільярда гривень в еквіваленті, ставки порівняно з попереднім аукціоном не змінились.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну у Facebook.

Інвесторам запропонували гривневі облігації зі строком обігу 6 місяців, 12 місяців та 14 місяців. За ними вдалось залучити 228 млн грн, 2 млн грн та 93 млн грн відповідно.

 
Мінфін

Також були запропоновані облігації у доларах – на 6 місяців під 4%, 12 місяців під 4,5% та 18 місяців під 4% з довгостроковим погашенням. Від розміщення вдалось залучити 48,4 млн дол.

Реклама:

Завдяки розміщенню облігацій у євро під 2,5% на 1,5 року бюджет отримав 50,2 млн євро.

Нагадуємо:

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних злочинів (АРМА) вперше ініціювало купівлю за арештовані кошти військових облігацій.

Реклама:

Міністерство фінансів на аукціоні 23 серпня розмістило військових облігацій на 278 млн грн: ставки порівняно з попереднім аукціоном не змінились.

Міністерство фінансів на аукціоні 16 серпня розмістило військових облігацій лише на 71,5 млн грн: ставки порівняно з попереднім аукціоном не змінились.

Міністерство фінансів на первинних аукціонах 9 серпня підвищило з 10% до 12% прибутковість 5-місячних гривневих облігацій внутрішньої держпозики.

Міністерство фінансів на аукціоні 2 серпня залучило до держбюджету 3,1 млрд грн від розміщення військових облігацій - ставки порівняно з попереднім аукціоном не змінились.

Міністерство фінансів на аукціоні 26 липня залучило до держбюджету 9,8 млрд грн від розміщення військових облігацій - за 1,2-річними облігаціями в гривні ставки підвищили до 16%.

Міністерство фінансів на аукціоні 19 липня вперше за часи воєнного стану підвищило ставки за річними облігаціями внутрішньої держпозики і залучило 2,9 млрд грн.



Реклама: