Ахметов у привітанні з Днем Незалежності: Мрія про перемогу України стане реальністю

Середа, 24 серпня 2022, 11:35 -

Мрія про перемогу України "обов'язково стане реальністюю", а "в серцях українців достатньо любові та єднання", щоби вистояти та перемогти і потім - відновити Україну.

Про це йдеться у привітанні з нагоди Дня Незалежності України мільярдера Ріната Ахметова, переданому агентству "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні ми дуже ясно, можливо, як ніколи раніше, розуміємо, що таке Незалежність і якою є її справжня ціна. Уже пів року мужні українські воїни борються із ворогом, який захотів забрати нашу землю, нашу свободу, наш вибір. Борються за те, щоб Україна жила, борються за майбутнє нашої країни.

"Уже пів року кожен українець живе однією мрією, ім’я якої - Перемога України. І ця мрія неодмінно стане реальністю. Завдяки героїзму кожного - на фронті та в тилу, всередині України та за її межами", - написав Ахметов.

Реклама:

"Завдяки нашим воїнам, чий подвиг уже увійшов до історії. Завдяки медикам, які ведуть боротьбу за життя людей. Завдяки працівникам промисловості, які залишилися на виробництвах, зберігаючи та підтримуючи стабільність економіки України.

Завдяки героїзму аграріїв, які працюють у полі, незважаючи на смертельну небезпеку, що зачаїлася там. Завдяки героїзму вчителів, шахтарів, рятувальників, працівників інфраструктури. У морі та на суші, під землею та в небі", - йдеться у привітанні.

За словами бізнесмена, "в серцях українців достатньо любові та єднання, щоби вистояти та перемогти. А потім - відновити нашу Україну, щоб у ній процвітали нинішні та майбутні покоління".

Реклама:

"Я бажаю всім нам довгих мирних років. Разом ми зараз будуємо міцний фундамент для сильної та процвітаючої України майбутнього. України, у якій на нас чекає ще багато приводів для гордості. Нехай на нашій землі якнайшвидше запанує мир! Зі святом! Із Днем Незалежності України!", - додав Ахметов.

Нагадуємо:

Мільярдер Рінат Ахметов заявив, що готовий фінансувати відбудову Маріуполя після повернення українського контролю над містом.

Статки українського бізнесмена Ріната Ахметова з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну впали на 64%.

Крім металургійних активів, на тимчасово окупованій частині сходу України Ахметов також володіє агробізнесом. Його компанія HarvEast заявила, що російські окупанти викрали близько 200 тисяч тонн врожаю на тимчасово непідконтрольних територіях.

Енергохолдинг Ріната Ахметова ДТЕК через війну втратив 70% вартості. У 2021 році статки Ахметова зросли вдвічі, до 13,7 млрд дол, за чотири місяці війни він збіднів утричі, до 4,2 млрд дол.

Мільярдер подав позов до Європейського суду з прав людини проти РФ щодо компенсації за грубі порушення його прав власності під час неспровокованої воєнної агресії Росії проти України.

Економічна правда

Реклама: