Новини 5 липня: держслужбовці вивезли за кордон 5 мільйонів доларів, суд заарештував банк росіянина

Вівторок, 5 липня 2022, 22:00 -

Про держслужбовців. Нацагентство з питань запобігання корупції виявило факти вивезення через кордон публічними службовцями незаконно отриманої готівки на суму майже 5 млн доларів.

Про Австралію. Уряд Австралії оголосив про скасування мит на імпорт з України - цей захід набуває чинності з 4 липня.

Про євро. Курс євро проти долара впав на 1,4% до 20-річного мінімуму – ринок припускає, що Європейський центральний банк повільно підвищуватиме процентні ставки з огляду на загрозу рецесії.

Про електроенергію. Ціни на електроенергію в Європі встановили ціновий рекорд на тлі скорочення поставок російського газу та стрімкого зростання цін на блакитне паливо.

Реклама:

Про Форвард банк. За матеріалами СБУ суд заарештував акції та майно алкогольного дистрибʼютора "Руст" та банку Форвард російського бізнесмена Рустама Таріко.

Ексклюзиви ЕП

Росія скручує крани. Як ЄС готується до безпрецедентної газової кризи

Реклама:

Успішне проходження європейцями наступної зими може остаточно поставити хрест на залежній від експорту газу Росії. А що якщо ні?

План Маршалла з полів Лугано: як будуть відбудовувати Україну за 750 мільярдів доларів

Україна готується до післявоєнного відновлення. Днями українська влада презентувала світу список напрямків та очікувані обсяги фінансування так званого плану Маршалла. Що він передбачає?

Реклама: