Спонсорували агресію РФ: суд заарештував компанію та банк російського бізнесмена Таріко

Вівторок, 5 липня 2022, 13:16 -

За матеріалами СБУ суд заарештував акції та майно алкогольного дистрибʼютора "Руст" та банку Форвард російського бізнесмена Рустама Таріко.

Про це повідомила пресслужба Служба безпеки України, джерело у правоохоронних органах.

Слідством встановлено, що частина прибутку цих підприємств йшла на підготовку та ведення війни проти України, а також на фінансування заходів рф, спрямованих на ослаблення нашої держави.

Загалом орієнтовна вартість арештованого судом майна обох юросіб сягає майже 880 млн грн, а корпоративних прав – понад 1,2 млрд грн. СБУ публічно не називає фігурантів справи, але за даними джерела ЕП в правоохоронних органах йдеться про ТОВ "Руст Україна" АТ "Банк Форвард" російського бізнесмена Рустама Таріко.

Реклама:

Довідка. Рустам Таріко – російський мільярдер, власник та голова ради директорів російського банку "Русскій стандарт", власник алкогольного холдинґу Roust. До останнього входять такі бренди горілки як "Русскій стандарт", "Зельоная марка", "Парламент" та "Журавлі". У 2016 році статки Таріко оцінювалися 0,5 млрд дол – тоді він посідав 168 місце в рейтингу найбагатших росіян. 

Якщо говорити про компанію-дистриб’ютора, то це 125 млн грн статутного капіталу,  9 легкових автомобілів вартістю понад 3 млн грн, 282 950 пляшок алкогольної продукції на понад 24,5 млн грн та 5 рахунків, відкритих в українських банках.

Щодо банку, було заарештовано 100% акцій вартістю понад 1 млрд грн, будівлю в центрі Києва площею понад 3 тис. кв.м і вартістю майже 850 млн грн та 5 транспортних засобів на суму майже 1,5 млн грн.

Реклама:

Активи банку "Форвард" становлять 2,76 млрд грн, за 2021 рік він заробив 107 млн грн чистого прибутку.

СБУ продовжує досліджувати всі обставини діяльності цих підприємств у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 113 (диверсія) та ч. 1 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Тривають заходи щодо націоналізації арештованих активів.

Реклама: