Новини 29 червня: Україна отримала "транспортний безвіз" з ЄС, мільярдер Бренсон відвідав Київ

Середа, 29 червня 2022, 22:00

Про безвіз. Україна у середу, 29 червня, підписала угоду про лібералізацію автомобільних перевезень з ЄС. Зокрема, українські водійські посвідчення повністю визнаватимуться на території блоку на час дії угоди.

Про бізнес. Гірничо-металургійна група "Метінвест" Ріната Ахметова і Вадима Новинського оголосила, що ГЗК у Кривому Розі та "Каметсталь" частково призупиняють роботу з 1 липня через логістичні та економічні чинники.

Про контрабанду. Президент РФ Володимир Путін підписав закон, який легалізує так званий паралельний імпорт - ввезення в Росію товарів без згоди правовласників.

Про енергетику. Велика Британія може припинити постачання газу до континентальної Європи, якщо їй загрожуватиме нестача енергоносіїв

Реклама:

Про Бренсона. Під час візиту в Україну засновника компанії Virgin Galactic та мільярдера Річарда Бренсона з ним обговорили співпрацю в космічній галузі та проєкт будівництва нового літаку "Мрія". Він також побував у Гостомелі - цікавився аеродромом ДП "Антонов", можливостями його відновлення.

Ексклюзиви ЕП

Олена Самборська, Luxoft Україна: Нас запевнили, що не буде такої великої різниці валютних курсів

СЕО однієї з найбільших в Україні ІТ-компаній розповіла про вплив на галузь подвійного валютного курсу, масові скорочення та вихід з Росії.

Реклама:

Товар поїде без обмежень. Що означає для України транспортний "безвіз"

Чи вирішить транспортний "безвіз" усі проблеми логістичного бізнесу та як рішення ЄС вплине на вартість транспортних послуг.

Реклама: