Новини 24 грудня: підприємців у селі звільнили від касових апаратів, ще один порт передали в концесію

П'ятниця, 24 грудня 2021, 21:00

Про касові апарати. Кабінет міністрів звільнив підприємців, які здійснюють роздрібну торгівлю в сільській місцевості, від обов’язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Про концесію. Міністерство інфраструктури, "Адміністрація морських портів, "Рисоіл-Херсон" і "Херсонський порт" 23 грудня підписали акти про передачу в концесію майна ДП "Херсонський морський торговельний порт" на 30 років. 

Про цінп на газ. Вітер, що посилився останніми днями в Європі, підвищив вироблення вітряної генерації і за останні два дні обвалив ціни на газ на третину від історичного максимуму 21 грудня.

Підприємства кондитерської галузі змушені призупиняти виробництво частини асортименту продукції через рекордне зростання цін на газ.

Реклама:

Про дотації для виробників продуктів. Кабінет міністрів розробляє механізми підтримки хлібопекарів і виробників інших соціальних харчових товарів через зростання цін на газ.

Про Північний потік-2 і Україну. Президент РФ Володимир Путін стверджує, що Україна виграла б від запуску "Північного потоку-2" за рахунок зниження цін на спотовому ринку Європи, звідки країна закуповує для себе газ.

Ексклюзив ЕП:

Голова Бюро економічної безпеки: Ми почали займатися зарплатами "в конвертах" і знаємо головних гравців

Як новий орган буде перевіряти бізнес, скільки податкових міліціонерів туди працевлаштують, які справи буде розслідувати та для чого БЕБ озброєні підрозділи "фізичного захисту".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!