Новини 3 листопада: звільнення міністрів, обшуки в податковій, новий заступник Єрмака

Середа, 3 листопада 2021, 21:00

Про звільнення міністрів. Верховна Рада проголосувала за відставку віцепрем'єра - міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського, першого віцепрем'єра - міністра економіки Олексія Любченка, міністра екології Романа Абрамовського.

Замість них фракція "Слуга Народу" висунула нових кандидатів.

Про обшуки. У Державній податковій службі силовики провели обшуки, також обшуки були в очільника відомства Олейнікова та віцепрем’єра-міністра економіки Любченка.

Про нового заступника Єрмака. Замість Юлії Свириденко, кандидатуру якої прем'єр подав на посаду першого віцепрем'єра - міністра економіки, заступником голови Офісу президента буде колишній гендиректор "Запоріжсталі" Ростислав Шурма.

Реклама:

Про Нафтогаз. НАК "Нафтогаз" отриману компенсацію від Оператора газотранспортної системи у 27 млрд грн спрямує через ланцюжок транзакцій на закупівлю газу "на зиму".

Про екоінспекцію. Кабмін звільнив Андрія Мальованого з посади голови Державної екологічної інспекції.

Ексклюзиви ЕП

Американська консультантка з кібербезпеки Лора Галанте: Росія готова атакувати

Наскільки надійна в Україні система захисту кіберпростору, які цілі російських хакерів, хто їх фінансує та в чому їх сильні та слабкі сторони?

Україна долучається до боротьби з кліматичною кризою разом з ЄС та США. Що це буде?

Ініціатива, до якої приєдналася Україна, передбачає скорочення світових викидів метану на 30% до 2030 року від рівня 2020 року. Що це означатиме для України?

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!