Держбюро розслідувань проводить обшуки в Податковій

Середа, 3 листопада 2021, 12:33
 
фото дпс

У Державній податковій службі силовики проводять обшуки, також обшуки у очільника відомства Олейнікова та віцепрем’єра-міністра економіки Любченка.

Про це повідомила пресслужба ДПС.

У Податковій зазначили, що обшуки 3 листопада проводяться по обставинах, "виявлених і переданих до правоохоронних органів самою ДПС".

Підставою стала кримінальна справа щодо порушень вимог податкового законодавства низкою підприємств Полтавської області.

Реклама:

У Податковій кажуть, що ще у грудні 2020 року та у січні 2021 року проводили власну перевірку головного управління у Полтавській області щодо відпрацювання ризикових субʼєктів господарської діяльності. Зокрема, йшлося про підприємства, що є фігурантами в матеріалах згаданої кримінальної справи.

За результатами перевірки було виявлено ряд порушень службової дисципліни представниками ГУ ДПС у Полтавській області, до низки службових осіб були застосовані заходи дисциплінарного впливу.

ДПС виявила обставини, що ймовірно містили ознаки кримінальних правопорушень, і передала інформацію до Державного бюро розслідувань. 

Нагадуємо:

Національне антикорупційне бюро та СБУ проводять обшуки у першого віцепрем'єра-міністра економіки Олексія Любченка та очільника Податкової Євгена Олейнікова

За словами одного зі "Слуг", Любченко, перебуваючи на посаді голови Державної податкової служби (квітень 2020 – травень 2021), покривав проведення податкових "скруток", коли одним компаніям повертали сплачене іншими компаніями ПДВ без достатніх для цього підстав.

За словами співрозмовника, колишній очільник ДПС і після цього продовжував покривати "скрутки", але вже не своїми руками.

В.о. голови ДПС з травня став Євген Олейніков. Різні співрозмовники вказують на "теплі стосунки" цих посадовців. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: