Новини 31 серпня: "чорний список" на ринку електроенергії, скорочення транзиту газу

Вівторок, 31 серпня 2021, 20:00

Про ринок електроенергії. Міністерство енергетики продовжило дію "чорного списку" на ринку електроенергії до 1 березня 2022 року.

Про транзит. У разі запуску російського проєкту "Північний потік-2" наполовину український транзит може скоротитися втричі – до 18 млрд кубометрів, для порівняння торік Оператор ГТС протранзитував до Європи 55,8 млрд кубометрів газу.

Про iPhone. Компанія Apple може додати у майбутні iPhone супутниковий зв'язок на випадок екстрених ситуацій - ця функція дасть власникам смартфонів можливість зв'язатися зі службами порятунку там, де немає мережі.

Про Instagram. Соцмережа Instagram проситиме усіх користувачів вказати дату свого народження – щоб запустити нові функції та показувати різний контент.

Реклама:

Про держборг. На 31 липня 2021 року державний та гарантований державою борг України становив 2,5 трлн грн, або 92,96 млрд доларів, за місяць він скоротився на 0,59% у гривні та зріс на 0,48% у доларі.

Ексклюзив ЕП

Підвищення не за горами. Хто заплатить за дешеву електроенергію для населення та яка її реальна вартість?

За місяць тарифи на електроенергію для 80% українців будуть знижені. За це у підсумку заплатять державні енергетичні компанії, бізнес, а також населення, через інфляцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: