"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новини 9 червня: інфляція прискорилась, перша країна легалізувала біткоїни

Середа, 9 червня 2021, 21:00
 

Про інфляцію. У травні 2021 року інфляція у річному вимірі підскочила до 9,5% після 8,4% у квітні.

Про біткоїни. Сальвадор став першою у світі країною, що узаконив використання криптовалюти біткоїн як платіжного засобу.

Про комуналку. За рік - з травня 2020 року по травень 2021 року - тарифи на житлово-комунальні послуги в Україні зросли на 35%.

Про ОПЗ і Фірташа. Верховний Суд відмовив компанії Ostchem Holding Limited Дмитра Фірташа у виконанні рішення Стокгольмського арбітражу про стягнення понад 300 млн доларів з Одеського припортового заводу за постачання газу.

Реклама:

Про реструктуризацію боргу перед МВФ. 37 нардепів із різних фракцій і груп зареєстрували у Раді проєкт постанови №5607, який передбачає підготовку плану невідкладних заходів щодо реструктуризації зовнішнього держборгу України перед МВФ.

Ексклюзиви ЕП:

Континент майбутнього: як і навіщо українським компаніям підкорювати африканські ринки

Чи важко експортувати в Африку, як може допомогти держава та в яких африканських країнах вести бізнес простіше, ніж в Україні?

Хлібом єдиним: три історії пекарів, які надихають на підприємництво

Бізнес, розрахований на постійний прийом відвідувачів, в умовах карантину постраждав чи не найбільше. Як його пережили українські пекарі та завдяки чому вони не полишають улюблену справу?

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!