Фонд держмайна планує приватизацію ОПЗ на перше півріччя 2022 року

Середа, 16 червня 2021, 12:40
 

Приватизація 6 обленерго, які залишилися у власності держави, та Одеського припортового заводу (ОПЗ) планується на перше півріччя 2022 року.

Про це на форумі "Україна. 30. Економіка без олігархів" заявив заступник голови Фонду держмайна Тарас Єлейко, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до оновленого графіка, який представив Єлейко, конкурси з продажу обленерго повинні відбутися в лютому наступного року, а до кінця квітня - ОПЗ.

За його словами, наприкінці літа 2021 року планується конкурс з продажу Об'єднаної гірничо-хімічної компанії (ОГХК), до кінця вересня - Першого Київського машинобудівного заводу (раніше - завод "Більшовик"), до кінця листопада - столичного "Президент-готелю".

Реклама:

Відповідно до представленого графіка, приватизація "Центренерго" має відбутися в першому кварталі 2022 року.

Нагадуємо:

Президент Володимир Зеленський, коментуючи приватизацію, заявив, що держава повинна позбавитись максимально всього, а у стратегічних підприємствах має бути державно-приватне партнерство.

Також Зеленський сказав, що на сьогодні ОПЗ і Центренерго готові до приватизації.

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявив про заплановане чотирикратне зростання надходжень до держбюджету від приватизації в 2021 році порівняно з 2020 роком.

Віднедавна в Україні розблокована велика приватизація – прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що цьогоріч планується виставити на аукціони 7 об’єктів.

Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо відновлення проведення аукціонів з продажу об'єктів великої приватизації, який Рада ухвалила 30 березня.

У березні 2020 року повідомлялось, що Україна тимчасово відмовиться від виставленняна конкурси об'єктів великої приватизації до стабілізації ситуації на світових ринках.

Дохід від приватизації у 2020 році становив 2,5 мільярда гривень при запланованих 400 мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: