Цьогоріч приватизація принесла держбюджету 2,5 мільярда – Мінекономіки

Четвер, 24 грудня 2020, 19:20
 

Дохід від приватизації у 2020 році становив 2,5 мільярда гривень при запланованих 400 мільйонів гривень.

Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, передає пресслужба Мінекономіки.

"При запланованих 400 млн грн, що мали надійти від продажу державного майна, на сьогодні дохід від приватизації вже склав 2,5 млрд грн. Було проведено 419 успішних аукціонів, а зростання ціни під час торгів склало 307%... Розблокування великої приватизації дозволить забезпечити сталий притік інвестицій в економіку України", - сказав Петрашко.

Він нагадав, що 23 грудня уряд ухвалив законопроєкт щодо відновлення великої приватизації у 2021 році. За умови підтримки документа парламентом, підрахували у Мінекономіки, це дозволить залучити в бюджет у 2021 році понад 12 млрд грн.

Реклама:

Міністр додав, що мова йде про в першу чергу про об’єкти, які вже готує до приватизації Фонд державного майна України та для яких визначені консультанти. Це – п’ять теплоелектроцентралей, 3 обленерго, підприємства "Більшовик", Одеський припортовий завод, Об’єднана гірничо-хімічна компанія, "Президент-готель".

Нагадаємо:

У березні повідомлялось, що Україна тимчасово відмовиться від виставлення на конкурси об'єктів великої приватизації до стабілізації ситуації на світових ринках.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: