Новини 4 березня: у "Слузі народа" хочуть націоналізувати "Мотор Січ", НБУ підвищив облікову ставку

Четвер, 4 березня 2021, 21:00

Про "Мотор Січ": Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що у Раді найближчим часом зареєструють законопроєкт про націоналізацію ПАТ "Мотор Січ".

Про тарифи: Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що тариф на електроенергію для населення у квітні, скоріш за все, залишиться 1,68 грн за кВТ-год.

Про ставку НБУ: Правління Нацбанку ухвалило рішення щодо підвищення облікової ставки до 6,5% з огляду на пришвидшену інфляцію на початку 2021 року, регулятор готовий за потреби підвищувати ставку надалі

Про МВФ: Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що лишилось 5 ключових пунктів в роботі з МВФ, за його словами, до червня планується підписання staff level agreement, щоб потім транш кредиту схвалила Рада директорів МВФ.

Реклама:

Про ціни: Уряд не планує втручатися в ринок, встановлювати обмеження на ціну на продукти харчування або на націнку, лише буде непрямим способами їх збалансовувати.

Про економічну свободу: У рейтингу економічних свобод за підсумками 2020 року Україна піднялася на 7 позицій та посіла 127 місце, що знаходиться між Джибуті й Мавританією

Про "Північний потік": Морське управління Данії (DMA) очікує, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" завершиться до кінця вересня, тоді як дотепер йшлося про більш ранній термін закінчення робіт, у квітні.

Ексклюзиви ЕП:

Дорого – багато: хто і скільки платить податку за розкішні авто

Як українці платять транспортний податок, скільки це приносить бюджету і чому надходження падають уже три роки поспіль.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: