"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Шмигаль розповів, яким буде тариф на електроенергію для населення з 1 квітня

Четвер, 4 березня 2021, 12:40
 

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що тариф на електроенергію для населення у квітні, скоріш за все, залишиться 1,68 грн за кВТ-год.

Про це він сказав на прес-конференції щодо року роботи уряду.

"Це питання зараз обговорюється в Міністерстві енергетики. Скоріш за все, тариф для населення залишиться 1,68 грн за кВТ-год", - сказав він, відповідаючи на питання, якою буде ціна на електроенергію для населення після 1 квітня.

За його словами, це не означає, що змін не буде в майбутньому.

Реклама:

"Ціни змінюються. Вони можуть мати тенденцію до зростання або зниження. Будь-який товар повинен мати ринкову ціну", - пояснив Шмигаль.

За його словами, якщо будуть дисбаланси, платити більше повинні  багаті, ті, хто має можливість, а ті, у кого немає можливості, повинні отримувати допомогу від держави.

Нагадуємо:

Уряд затвердив рішення про введення компенсації за підвищення тарифів для тих українців, у кого встановлено електроопалення.

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що українці, у яких встановлено електроопалення, отримають компенсації за підвищення тарифу на електроенергію з 1 січня.

Кабмін скасував пільговий тариф на електроенергію в 90 коп/КВт.год для населення на перші 100 кВт.год та встановив з 1 січня 2021 року фіксовану ціну для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт.год.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: