Новини 5 лютого: ціни на газ зростуть, НБУ відмовив Тігіпку

П'ятниця, 5 лютого 2021, 21:00
 

Про ціни на газ. Міністерство економічного розвитку очікує, що за оптимістичного сценарію ціни на газ для населення у 2021 році зростуть на 20%, у 2022 році – на 10%, а у 2023-2024 роках прибавлятимуть по 5% щороку. 

Про НБУ і Тігіпка. Нацбанк не погодив угоду з опосередкованого придбання понад 99% акцій Промінвестбанку Сергієм Тігіпком.

Про електронні трудові книжки. Верховна Рада на засіданні 5 лютого у другому читанні ухвалила законопроєкт щодо переходу на електронні трудові книжки.

Про курс гривні. До 2024 року очікується поступове зростання середньої вартості американської валюти до 28,8 грн/дол за оптимістичним сценарієм і до 29,7 грн/дол – за песимістичним.

Реклама:

Про міжнародні резерви. Міжнародні резерви України за підсумками січня становлять 28,8 млрд дол станом на 1 лютого, що на 1,1% менше за показник резервів минулого місяця.

Ексклюзив ЕП:

Як зміняться курс долара-гривні, мінімальна зарплата і тарифи. Прогноз уряду до 2024 року

Зростання зарплати і тарифів для населення, ставка на заробітчан і стабільну гривню, величезні видатки на обслуговування державного боргу. Якими бачить найближчі три роки Кабмін?

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: