Штраф АМКУ на 450 мільйонів: British American Tobacco виграла апеляцію

Середа, 24 лютого 2021, 11:30
 

Північний апеляційний госпсуд 23 лютого задовольнив апеляційну скаргу "В.А.Т. - ПРИЛУКИ" на рішення суду першої інстанції та АМКУ про накладання штрафу за нібито порушення законодавства з захисту економічної конкуренції.

Про це повідомляє прес-служба компанії British American Tobacco Україна.

"Суд апеляційної інстанції уважно дослідив докази і факти у справі і переконався в хибній правовій позиції суду першої інстанції та безпідставності кваліфікацій Антимонопольного комітету України, на чому ми раніше неодноразово наголошували.

Компанія вітає рішення суду апеляційної інстанції. Після більш, ніж року судових дебатів, ми нарешті досягли справедливості у справі і довели свою правоту", - йдеться у позиції компанії.

Реклама:

Нагадаємо:

У жовтні 2019 року Антимонопольний комітет оштрафував компанії-виробників тютюнових виробів "Філіп Морріс", "Джей Ті", "Імперіал Тобакко", "Бритіш Американ Тобакко", "Прилуки", а також реалізатора "Тедіс" на загальну суму 6,5 мільярда гривень за узгоджені антиконкурентні дії.

2 лютого 2021 року Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу компанії "Тедіс Україна" та визнав недійсним рішення АМКУ у частині, що стосується компанії (штраф у розмірі 3,4 млрд грн).

У січні 2021 року Північний апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу ТОВ "Бритіш Американ Тобакко Сейлз енд Маркетинг Україна" на рішення АМКУ про накладення штрафу за порушення законодавства з захисту економічної конкуренції. 

У грудні 2020-го компанії Philip Morris International подали позов про двосторонній інвестиційний арбітраж у зв'язку із несправедливим, на думку компаній, рішенням АМКУ оштрафувати компанію у справі "Тедіс" за узгоджені антиконкурентні дії.

Госпсуд Києва 13 серпня 2020 року не задовольнив позов JTI Україна щодо штрафу АМКУ за погоджені антиконкурентні дії - компанія виплатить 923 млн грн штрафу для уникнення нарахування пені та оскаржуватиме рішення суду.

16 липня АМКУ виграв суд у компанії British American Tobacco Україна в справі про багатомільйонний штраф. На компанію наклали штраф у розмірі 448,3 млн грн за порушення конкурентного законодавства. У компанії заявляли, що подадуть апеляцію на рішення суду.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: