Новини 13 січня: Зеленський наказав знизити ціни на газ, активи Фірташа в заставі у росіян

Середа, 13 січня 2021, 21:00

Про тарифи на газ. Кабмін запровадить державне регулювання ціни на газ на період карантинних обмежень або до кінця опалювального сезону, пропонована ціна - на рівні 6,99 грн за куб.м.

Зниження цін на газ на понад 30% запроваджено з ініціативи президента Володимира Зеленського.

Про Фірташа. Активи українського олігарха Дмитра Фірташа, включно з акціями підконтрольних йому компаній та природний газ розрахунковою вартістю майже 100 млрд рублів (1,3 млрд доларів) перебувають у заставі у російської некомерційної організації.

Про затори. Київ піднявся з 12-го на 7-е місце у світі у рейтингу міст з найбільшими затримками часу для автомобільного трафіку у 2020 році.

Реклама:

Про банки. Українські банки за підсумками січня-листопада 2020 року отримали 43,347 млрд грн чистого прибутку, найприбутковішим знову став державний Приватбанк, найзбитковішим - державний "Укрексімбанк".

Про приватизацію. Календар приватизації Фонду держмайна на 2021 рік зазначає понад 500 об’єктів, з яких 53 - перспективні об'єкти великої та середньої приватизації.

Ексклюзиви ЕП

Президентський тариф: як можуть переглянути ціни на газ

На порядку денному знову стоїть питання перегляду тарифів на газ. Які варіанти обговорюються, як це може вплинути на ціни і що думають про це учасники ринку.

Якість і ціна: яку питну воду ми купуємо і чим вона відрізняється. Порівняння

ЕП розібралася, яка питна вода найоптимальніша для споживання: відомі бренди чи автомати в супермаркетах. Спойлер: є третій шлях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!