Новини 2 жовтня: Аваков просить ще 2 мільярда з COVID-фонду, меморандум Мінцифри з Microsoft

П'ятниця, 2 жовтня 2020, 21:00
 

Про Авакова. Голова МВС Арсен Аваков звернувся з офіційним листом до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо надання додаткових 1,979 мільярда гривень на доплати поліцейським з Фонду боротьби з COVID-19 під час карантину. 

Про Microsoft. Міністерство цифрової трансформації підписало меморандум з Microsoft, вони співпрацюватимуть в галузі цифрової трансформації.

Про нафту. Ціни на нафту еталонних марок в п'ятницю продовжили знижуватися, дуже сильно знижуватися.

Про "Роттердам+". У справі про штучне завищення ціни на вугілля і електроенергію за формулою "Роттердам+" з’явилися результати нової експертизи, яка встановила наявність збитків від формули у розмірі 40 млрд грн.

Реклама:

Про звільнення керівника ОГХК. Фонд державного майна екстрено звільнив т.в.о голови правління АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" Пітера Девіса через корупційні схеми із звинуваченим у корупції ексменеджментом ОГХК, а також через вимивання коштів підприємства.

Ексклюзиви ЕП

 

Сергій Пилипенко, "Ковальська": Для деяких забудовників криза 2020 року – це початок кінця

Чи може будівельна група "Ковальська" коштувати пів мільярда доларів, у яких забудовників є свої депутати в Київраді, як коронакриза змінила галузь, і чому про іпотеку під 10% можна забути.

 

Держава – неефективний власник, тому приватизує державні підприємства. А міста?

Докапіталізація державного Укрексімбанку стала однією з найбільш обговорюваних новин тижня. Також держава регулярно виділяє кошти державним шахтам і заводам на погашення боргів із зарплати. А як щодо комунальних підприємств?

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: