Мінцифра співпрацюватиме з Microsoft у галузі цифрової трансформації

П'ятниця, 2 жовтня 2020, 13:44
 

Міністерство цифрової трансформації підписало меморандум з Microsoft, вони співпрацюють у галузі цифрової трансформації.

Про це на брифінгу 2 жовтня оголосили представники компанії і Мінціфри.

Лейтмотив цього меморандуму - плани по використанню Microsoft Azure в якості платформи для цифрової трансформації України з впровадженням сучасних цифрових технологій, - розповіли у Microsoft.

Зокрема мова йде про для автоматизацію робочих місць державних службовців та підвищення продуктивності в різних областях, включаючи E-government, E-health, Ed-tech, Ag-tech, Fin-tech, IT, виробництво, енергетику, інфраструктуру і геймінг.

Реклама:

Для реалізації ініціатив цифрової трансформації в державному і комерційному сегментах Microsoft готова надати технологічну підтримку, яка допоможе продемонструвати можливості використання Azure Cloud і допомогти розробити хмарну операційну модель.  

У Microsoft також заявляють про готовність поділитися власною технічною експертизою та кращими підходами з успішних кейсів, релевантних для Мінціфри в рамках чинного закону.

Повідомляється, що цей меморандум про взаєморозуміння не є домовленістю, яка може бути виконана, але передбачається сторонами як вираз поточних намірів.

Виправлено. У новині була помилково вказана хибна інформація щодо особливостей співробітництва. ЕП просить вибачення у читачів.

Нагадаємо:

Як зазначає ain.ua в травні 2020 року Microsoft оголосила про інвестиції в $1 млрд в створення нового центру обробки даних і впровадження хмарних сервісів для підприємств і держустанов Польщі.

Також компанія підписала угоду про співпрацю з польським постачальником хмарних послуг Chmura Krajowa (CK). В рамках цього проекту збираються провести цифрову трансформацію польських підприємств в сфері хмарних рішень, навчити близько 150 000 співробітників і студентів.

А в червні 2020 року президент фонду-співзасновника CK - Polish Development Fund Павло Борис заявив про інвестиції від Google і Microsoft в Польщу на суму близько $ 3 млрд протягом наступних років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: