Зеленський про Нефьодова: Він гарний, професійний, але цього замало

Середа, 20 травня 2020, 12:18
 

Президент Володимир Зеленський заявив, що екс-керівник Держмитниці Максим Нефьодов - професійна людина, але цього замало у боротьбі з хабарями та контрабандою на митниці.

Про це він сказав на прес-конфереції.

"Ви кажете, що я привожу у систему людей часів Януковича. Щодо Любченка (новий голова Податкової - ред.) - Любченко не був керівником Податкової. У нас не всі люди, які були за часів Януковича, є людьми Януковича", - сказав президент.

Довідка. У 2009-2011 роках Любченко працював заступником голови Державної податкової служби.

Реклама:

"З приводу звільнення голови Податкової та голови Держмитниці (Верланова і Нефьодова - ред.) - це була позиція міністра фінансів (Марченка - ред.). Макс Нефьодов - нормальна людина, але на митниці беруть хабарі, нормальна людина, але їде контрабанда. Він гарний, симпатичний, професійний - замало. Замало!.

Хоча я пропонував йому - давай змінимо законодавство, давай на часи боротьби з контрабандою змінимо законодавство так, щоб військові, СБУ зайшли на митницю та зупинили повністю контрабанду. Ні, ми все зробимо самі. Результат? Результат - мінус десятки мільярдів гривень по року. Нема наповнення бюджету.

Так що робити з Максом? Я хочу, щоб він, наприклад, повернувся, він може працювати і в Офісі президента, і окремі вести проєкти, які він зможе довести до позитивного результату", - підкреслив Зеленський.

"Ті речі, які на митниці гарні - вони гарні. Але від гарних людей в гарних костюмах навіть з гарною освітою не можна наповнити бюджет. Це не тільки моя позиція - так говорить і новий міністр фінансів", - додав він.

"Міністр фінансів (Марченко - ред.) працював за часи Порошенка? Чому ви так не кажете? Це ж стара команда, він був же заступником глави Адміністрації у Петра Олексійовича. Так що він, людина Порошенка, чи вони куми, чи вони брати, чи вони друзі?

Взяв Марченка - тому що він одна з найкращих людей, яка може бути міністром фінансів. Одна! Іншого не знайшли. Любченка запропонував міністр фінансів. Запитайте його, чому він запропонував на посаду глави Податкової людину Януковича.

Читайте також: Встигнути за 30 секунд: як і чому звільнили Нефьодова та Верланова і до чого тут Цушко

Сергій Верланов: Я не розумію, за що мене звільнили

Нагадаємо:

Раніше голова Міністерства фінансів Сергій Марченко заявив, що очікує кадрового оновлення Державної митної служби на 30-40%, ключові кадрові рішення буде ухвалено до кінця травня.

В уряді заявляли, що серед причин звільнення очільників митниці та податкової - слабкі показники по надходженню в державний бюджет.

24 квітня уряд звільнив голову Державної податкової служби Сергія Верланова та голову Митної служби Максима Нефьодова. Ранішуе у той же день Верховна Рада підтримала створення тимчасової слідчої комісії для з питань розслідування можливих корупційних дій посадових осіб Державної митної, податкової та фіскальної служб.

Кабмін на засіданні 29 квітня призначив новим головою Державної податкової служби Олексія Любченка.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: