Новини 12 травня: злив даних у Telegram, ВВП, Ярославський купує банк Пінчука

Вівторок, 12 травня 2020, 21:00
 

Про злив даних у Telegram. У Telegram з'явився бот, який використовує великі обсяги персональних даних - у Мінцифри запевняють, що ця інформація не пов'язана з роботою додатку "Дія". Згодом поліція відкрила кримінальне провадження і заблокувала ресурс.

Про ВВП. У 1 кварталі 2020 року валовий внутрішній продукт України скоротився на 1,2% - на це, зокрема, вплинули перші негативні наслідки поширення коронавірусу.

Про Ярославський. Бізнесмен Олександр Ярославський офіційно оголосив про намір купити у Віктора Пінчука 100% акцій банку "Кредит Дніпро".

Про Коломойського і воду. Стратегічне підприємство - Аульську хлорпереливну станцію - викупили за 30 млн грн в інтересах хімпідприємства "Дніпроазот" з орбіти олігарха Ігоря Коломойського для "встановлення остаточної монополії на знезараження питної води в країні".

Реклама:

Про фіндопомогу бізнесу. З 4 травня кількість поданих пакетів документів на отримання фінансової допомоги вже склала 6873, зараз прийнято 1715 позитивних рішень, що дозволить забезпечити виплати для 25 777 працівників. У  стадії розгляду ‒ 3339 пакетів документів.

Ви хочете дізнатися більше?

Контроль переказів на 5 тисяч – це не все: на що ще впливає новий закон про відмивання грошей

Відмивати кошти чи сплачувати відкати або хабарі буде уже не так просто. Як зміниться боротьба з фінансовими злочинами в Україні та кого це стосується в першу чергу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: