"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Доступні кредити 5-7-9%": Ще 11 банків подали заявки на участь — звіт уряду

Понеділок, 17 лютого 2020, 15:39
 

Ще 11 українських банків подали заявки на участь в програмі Кабміну для малого і середнього бізнесу.

Про це йдеться у звіті щодо виконання програми діяльності Кабміну.

Відповідно до звіту, заявки подали "ПУМБ", "Райффайзен Банк Аваль", "ОТП Банк", "Альфа-банк", "Правекс Банк", "Кредитвест Банк", "Міжнародний інвестиційний банк" (МІБ), банк "Альянс", банк "Львів", "Кредобанк" та банк "Восток".

Зазначається, що протягом першго тижня зі старту програми (3-7 лютого 2020 року) Фонд розвитку підприємництва уклав угоди про співпрацю з чотирма держбанками: "Ощадбанком", "Укргазбанком", "Приватбанком" і "Укрексімбанком".

Реклама:

"Станом на 7 лютого 2020 року в рамках реалізації програми" Доступні кредити 5-7-9% "АБ" Укргазбанк "видав 13 кредитів і 172 заявки знаходяться на розгляді в фінустанови.

АТ "Ощадбанк" видав 1 кредит і на розгляді - близько 100 заявок, в "Приватбанку" на розгляді - 1220 заявок, в АТ "Укрексімбанк" - 10 заявок", - йдеться у звіті.

Знати більше: Як отримати "доступні кредити" під 5–9% річних

Нагадуємо:

Протягом останніх 2 тижнів державні банки видали кредитів за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" на 27 мільйонів гривень.

Чотири державні банки - ПриватБанк, Ощадбанк, Укрексімбанк і Укргазбанк уклали з Фондом розвитку підприємництва угоду про участь у реалізації програми "Доступні кредити 5-7-9%".

Попередні заявки у Приватбанк на отриманя пільгових кредитів за державною програмою "Доступні кредити 5-7-9%" уже подали 9 279 підприємців і представників малого бізнесу.

3 грудня президент Володимир Зеленський анонсував державну програму "Повертайся та залишайся" яка має на меті повернути українців з-за кордону.

24 січня Кабмін схвалив початок програми доступних кредитів для малого бізнесу з 1 лютого.

За оцінками Міністерства фінансів взяти участь у програмі "Доступні кредити 5-7-9%" у 2020 році зможуть близько 50 тисяч позичальників.

5 банків зараз завершують підготовчі процедури і скоро будуть розглянуті радою Фонду розвитку підприємництва (виконавцем держпрограми "Доступні кредити 5-7-9%") як потенційні уповноважені банки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: