Мер Дніпра просить владу розігнати "фальшивих мітингувальників" заводу Коломойського

Середа, 29 січня 2020, 12:23
 

Мер Дніпра Борис Філатов просить владу звернути увагу на "мітингувальників" Нікопольського феросплавного заводу Ігоря Коломойського, які протестують на парковці центрального відділення Приватбанку в Дніпрі.

Про це Філатов написав на своїй сторінці в Facebook.

"Шановні працівники" Приватбанку" і мешканцы міста, яких дістали тварі в помаранчевих жилетах, нескінченно стукають в бочки по всьому місту. Я розумію ваше обурення і зобов'язаний дати пояснення.

Тим більше, що фальшиві "мітингувальники" також стоять в акурат через будинок від міськвиконкому і теж заважають працювати", - пише мер.

Реклама:

Філатов пояснює, що такий "народний протест" не вимагає ніяких дозволів, його неможливо розігнати або заборонити.

"Навіть якщо мітингувальники порушують рівень шуму, знову ж їх не можна розганяти, а тільки штрафувати. З урахуванням того, скільки грошей ляльководи "протесту" вкладають в це дійство, то штрафи їм не перешкода.

Повірте, все це бродячі шапіто поліція постійно штрафує: і за шум, і за бруд, і за порушення порядку, але їм все одно. Платять то не вони.

По-третє, формальних підстав у мерії заборонити це неподобство немає. Від слова "взагалі". Тільки через суд", - пише Філатов.

Як рішення Філатов пропонує призупинити платежі Приватбанку на один день, щоб звернути увагу "зелених начальників" на незручності, які створює мітинг.

"Наприклад, я б зупинив по банку платежі. Всього на один день. Або перевів його на скорочений робочий день.

Тому, що у співробітників болять вуха.І повірте, що всі великі "зелені" начальники в цій країні, які вдають, що не помічають проблеми з Приватбанком, особисто б приїхали розганяти це неподобство.

У мене взагалі дуже багато різних ідей. Але для цього в державному Приватбанку повинен бути не такий боязкий і хитрозроблений менеджмент, який намагається воювати з колишніми власниками чужими руками", - пояснює мер.

Також Філатов "пройшовся" по колишньому власнику Приватбанку, олігарху Ігорю Коломойському, якого пов'язують з організацією мітингів в Дніпрі, і під стінами Нацбанку.

"А ляльководам, які організували цей парад виродків я хочу сказати лише одне. Вас до цього і так в місті не сильно любили. А зараз ненавидять", - резюмує міський голова.

Нагадуємо:

У травні минулого року Нацбанк подав до Госпсуду Дніпропетровської області позовну заяву про звернення стягнення на рухоме майно, що належить Нікопольському заводу феросплавів.

Це майно було передано в заставу як забезпечення зобов’язань Приватбанку за кредитом рефінансування.

У серпні Госпсуд Дніпропетровської області затвердив мирову угоду між Нацбанком та АТ "Нікопольський завод феросплавів", що є майновим поручителем за кредитними зобов’язаннями Приватбанку.

Але 20 вересня працівники Нікопольского заводу феросплавів організували пікет біля будівлі головного офісу Приватбанку в Дніпрі з протестом проти мирової угоди НЗФ із Нацбанком.

У НБУ тоді заявили, що протест під головним офісом Приватбанку, який не є стороною мирової угоди, є провокацією та спробою тиску на банк.

Пізніше НЗВ уклав ще одну мирову угоду з Нацбанком.

Працівники Нікопольского феросплавного заводу 27 січня перекрили усі під'їзди до центрального офісу Приватбанку у Дніпрі.

29 січня Приватбанк виплатив "Нікопольському заводу феросплавів" Ігоря Коломойського 21,8 млн грн, виконавши рішення Госпсуду Києва від 17 грудня 2019 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: