Новини 5 вересня: рішення про розділ Ostchem Фірташа, облікова ставка, обшуки в "Укренерго"

Четвер, 5 вересня 2019, 21:00
 

Про рішення АМКУ розділити Ostchem. 5 вересня 2019 року Антимонопольний комітет ухвалив рішення примусово поділити групу компаній Ostchem Дмитра Фірташа у частині виробників азотних мінеральних добрив і накласти на "НФ Трейдінг Україна" штраф у розмірі 107 мільйонів гривень.

У Фірташа пообіцяли оскаржувати рішення АМКУ в суді.

Про облікову ставку. Правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку до 16,5% річних із 6 вересня 2019 року.

Про обшуки в "Укренерго". Правоохоронці викрили схему привласнення понад 40 мільйонів гривень посадовцями ДП "НЕК "Укренерго", на підприємстві пройшли обшуки.

Реклама:

Про "ArcelorMittal Кривий Ріг". Співробітники Служби безпеки 5 вересня повернулися на підприємство "ArcelorMittal Кривий Ріг" для перевірки агломераційної фабрики метвиробництва.

Про справу "Роттердам+". Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що Солом'янський райсуд Києва дав дозвіл на затримання підозрюваного у справі "Роттердам+" екс-керівника Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитра Вовка.

Про експорт овочів і фруктів із України в ЄС. Європейська комісія включила Україну до переліку країн, які можуть безперешкодно поставляти фрукти та овочі в Євросоюз відповідно до нових вимог безпеки продукції.

Ви хочете дізнатися більше?

Уряд шукає таланти: як новий прем'єр та ІТ-бізнес планують перетворити українців на ІТ-націю

Україна повинна інвестувати в розвиток людського капіталу, оскільки в сучасному високотехнологічному світі такі інвестиції найбільш прибуткові. ЕП дізнавалася, як уряд та ІТ-галузь "оцифрують" 6 млн українців.

Купити газ за літньою ціною на зиму: все про нову послугу "Нафтогазу". Калькулятор

До 25 вересня діє нова послуга "Нафтогазу", яка дозволить українцям заощаджувати на оплаті газу. ЕП разом з держкомпанією підготувала відповіді на найбільш поширенні питання споживачів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!