"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новини 2 вересня: мораторій на продаж землі, зростання економіки, призначення в АМКУ

Понеділок, 2 вересня 2019, 21:00
 

Про мораторій на продаж землі.  Президент Володимир Зеленський розпорядився, щоб уряд підготував, а парламент ухвалив до 1 грудня законопроект про ринок земель сільськогосподарського призначення та скасував мораторій на продаж землі.

Про зростання економіки. Новий уряд планує зростання економіки на 40% за 5 років.

Про призначення в АМКУ. Президент Володимир Зеленський підписав укази, якими призначив юриста Ольгу Піщанську першим заступником голови, а викладача Ірину Копайгору державною уповноваженою Антимонопольного комітету.

Про легалізацію казино і видобутку бурштину. Президент Володимир Зеленський доручив розробити проекти закону про легалізацію грального бізнесу та видобуток бурштину і прийняти відповідні закони до грудня 2019 року.

Реклама:

Про попит на нові автомобілі. У серпні українці придбали і зареєстрували 8,3 тисячі нових легкових автомобілів - це на 12,5% більше в порівнянні з попитом роком раніше, і кращий результат для внутрішнього ринку за останні 19 місяців.

Про запаси газу. Станом на початок вересня 2019 року запаси газу у підземних сховищах становлять 18,3 мільярда кубометрів - це на 3,6 мільярда кубометрів більше, ніж на початку вересня 2018 року.

Ви хочете дізнатися більшще? 

Як зупинити "газову війну" між ОСББ і "Нафтогазом". Рецепт регулятора

У конфлікт між "Нафтогазом" та ОСББ щодо претензій за недобір газу втрутилася НКРЕКП. Регулятор розробив постанову, якою планує унеможливити такі конфлікти в майбутньому. ЕП дізналася, як це може вплинути на перебіг нового опалювального сезону.

Голова Податкової Сергій Верланов. Чому треба залишати більше грошей громадянам і які податки треба знижувати

Головний податківець України розповів ЕП, як трансформується Податкова, хто не сплачує дивіденди державі та як втілити в життя амбіційні плани команди Зеленського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!