"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін визнав конкурс на розробку ділянки "Дельфін" таким, що не відбувся

Четвер, 12 вересня 2019, 12:16

11 вересня Кабмін визнав недійсною свою постанову про запуск конкурсу по розробці шельфової ділянки "Дельфін" на умовах розділу продукції.

Про це заявив міністр енергетики і охорони навколишнього середовища Олексій Оржель, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми визнали постанову Кабміну № 271 про запуск УРП по "Дельфіну" такою, яку не було реалізовано, тобто ми скасували постанову", - сказав він.

Читайте також: Війна за "Дельфін". Чому провалився конкурс на розробку шельфу в Чорному морі

Реклама:

Нагадаємо:

Конкурс на розробку нафтогазової ділянки "Дельфін" на шельфі Чорного моря виграла компанія Trident Black Sea екс-депутата Держдуми РФ Іллі Пономарьова.

Асоціація газовидобувних компаній заявила, що конкурс на розробку нафтогазової ділянки "Дельфін" на шельфі Чорного моря був проведений в неякісному форматі і може мати негативні наслідки для видобутку вуглеводнів в Україні.

Раніше журналісти з'ясували, що право розробляти і видобувати вуглеводні на одній із найбільших газоносних ділянок у Чорному морі "Дельфін" може отримати американська компанія із сумнівною репутацією - Frontera Resources.

Компанія має сумнівні проекти у Молдові та Грузії, а її фінансовий звіт за частину 2017 та 2018 років свідчить про те, що компанія є збитковою.

Учасники ринку заявляли, що влада штучно обмежує претендентів на добування газу на ділянці на морському шельфі.

Як повідомлялося, конкурс було оголошено 12 квітня. Однак термін подачі заявок був зменшений урядом до 60 днів, тому його термін минув 12 червня.

11 червня глава АП закликав продовжити конкурс щодо укладення угод про розподіл продукції для ділянки "Дельфін" на шельфі Чорного моря мінімум до 120 днів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: