"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Газовики закликали Гройсмана не обмежувати конкурс на найбільшу ліцензійну площу

Вівторок, 14 травня 2019, 16:09

Учасники ринку заявили, що влада штучно обмежує претендентів на добування газу на ділянці морському шельфі.

Про це йдеться у листі, із яким у квітні звернулася до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Асоціація газовидобувних компаній України.

Газовики підняли питання щодо проведення конкурсів на укладання угод про розподіл продукції.

"Окремо хочемо звернути вашу увагу на кричущий факт щодо умов проведення конкурсу на ділянку "Дельфін", площею понад 9,4 квадратних кілометрів (найбільша ліцензійна площа в історії України). Термін подачі заявок на участь у конкурсі на укладання УРП на цій площі, в порівнянні з умовами усіх попередньо оголошених конкурсів та звичайних аукціонів для ділянок на суходолі незрозуміло чому зменшився з 90 до 60 днів", - йдеться у листі.

Реклама:

"Такий строк є абсолютно недостатнім для забезпечення повноцінної конкуренції для проведення конкурсу", - наголосила асоціація.

Газовики попросили уряд ініціювати внесення змін Кабінетом Міністрів до відповідної постанови з метою корекції строків для проведення конкурсу на ділянці "Дельфін", надавши щонайменше 120 днів усім охочим учасникам для формування змістовної пропозиції, що відповідатиме державним інтересам.

Зазначимо, до складу Асоціації газовидобувних компаній України входять: Укргазвидобування, ДТЕК Нафтогаз, Burisma Group, Укрнафтобуріння, Geo Alliance Group, Smart Energy, Куб-Газ та Полтавська газонафтова компанія.

Читайте також:

ТОВ з химерами. Друзі президента і Злочевський ділять нафтогазові родовища

Як повернути довіру ринку до розподілу надр

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: