Туск не збирається закривати кордон з Україною, фермери не згодні

Субота, 9 березня 2024, 17:27 -
 
Getty Images

В переговорах прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска з фермерськими організаціями, премʼєр зазначив, що не збирається закривати кордон з Україною, натомість пропонує фермерам підтримку з державного бюджету.

Про це повідомив один з фермерів  Анджей Соботінський, який брав участь у зустрічі з Дональдом Туском, передає Радіо Свобода.

"Премʼєр сказав, що буде намагатися переконати Єврокомісію щодо "Зеленого курсу". А щодо кордону, то сказав, що не закриє кордон", – повідомив фермер Анджей Соботінський.

За словами фермера, Туск сказав, що допоможе з державних коштів викупити у фермерів надлишок збіжжя, і доручив Міністерству сільського господарства порахувати суму.

Реклама:

Він додав, що остаточного порозуміння з урядом немає, слова Туска аграрії взяли до відома і чекають на конкретні рішення. Про припинення протесту і блокади кордону, за його словами, наразі не йдеться.

Читайте також: У Польщі – рекордний експорт у Білорусь. Частина з нього йде в Росію. Що відбувається?

Нагадаємо:

Реклама:

4 березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що через блокаду кордону польськими фермерами Польща зазнає більших збитків, ніж Україна.

На всіх пунктах пропуску на кордоні з Польщею 9 березня у черзі перебувають 2300 вантажівок.

Реклама: