Суд відкрив провадження про банкрутство футбольного клубу "Верес"

Вівторок, 21 листопада 2023, 17:55 -
 
Іван Надєїн
фото: нк Верес

Госпсуд Рівненської області 20 листопада відкрив провадження про банкрутство ПАТ "Рівненський народний клуб "Верес"

Про це повідомляється на сайті Верховного Суду.

Президентом "Вереса", який наразі виступає в Українській прем'єр-лізі (УПЛ), є Іван Надєїн. Після 14 турів чемпіонату України клуб йде на 15-му місці з 8 очками.

Як писала ЕП, у 2021 році "Верес" провів перше в історії України публічне розміщення акцій на фондовій біржі ПФТС, залучивши 50 млн грн.

Реклама:

У інвестиційній компанії Concorde Capital, яка виступила андеррайтером випуску акцій, тоді розповідали, що 60% отриманих коштів планують витратити на будівництво спортивно-тренувальної бази для команди.

Решту планували спрямувати на загальні витрати, у тому числі - на розвиток дитячо-юнацької спортивної школи.

Як зазначає liga.net, на початку листопада 2023 року до госпсуду Рівненської області звернулося ТОВ "Будівельна фірма Базиспромбуд" з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство "Вересу".

Реклама:

ТОВ "Будівельна фірма Базиспромбуд" (кінцевий бенефіціар, згідно з реєстрами, Андрій Левчук) - генеральний підрядник будівництва тренувальної бази "Вереса": компанію обрали для будівництва двох повнорозмірних полів: зі штучним та натуральним покриттям у Рівному на ділянці між вулицею Захисників Маріуполя та Пагорбом Слави.

За словами liga.net, зараз на вулиці Захисників Маріуполя у клубу є два тренувальних поля, але "Верес" також говорив про плани побудувати триповерхову мультифункціональну базу для основної та юнацької команд, як у мадридського "Реала", але в меншому масштабі.

 
Фото: Youtube/Верес

Надєїн раніше розповідав, що на першому поверсі бази будуть роздягальні, спа-зона, тренажерний зал, спортивний зал, їдальня, кухня. Другий поверх буде житловим, а на третьому будуть івент-хол, клубний офіс тераси для перегляду матчів на полях клубної бази. Також розглядається можливість будівництва третього поля з натуральним газоном і підігрівом, додає видання.

Читайте також: Народному клубу – народне IPO: для чого провінційний футбольний клуб розміщує акції

Економічна правда

Реклама: