У Forbes-Україна сумніваються, що російський бізнесмен міг купити глобальний Forbes

Понеділок, 23 жовтня 2023, 14:18 -
 

В Forbes Ukraine сумніваються, що угода з придбання усієї медіагрупи Forbes російським олігархом Магомедом Мусаєвим, мала місце.

Відповідна заява Forbes Ukraine опублікована 23 жовтня у зв’язку з повідомленням Washington Post про можливу участь російського бізнесмена в угоді про придбання глобального Forbes.

"У травні 2023 року американський мільярдер Остін Расселл оголосив про придбання 82%-ї частки в Forbes Global Media Holdings, материнської компанії всесвітньо відомого журналу. Остін Рассел категорично заперечує присутність російського капіталу в консорціумі, що бере участь у реалізації угоди", - йдеться в повідомленні.

Крім того, угода з придбання 82% Forbes Global Media Holdings проходить перевірку компетентних органів США.

Реклама:

"Вона знаходиться в полі зору американських регуляторів, у тому числі Комітету з іноземних інвестицій у Сполучені Штати (CFIUS) при Міністерстві фінансів США", - йдеться в заяві.

Наголошується, що Forbes є глобальним брендом зі 100-літньою історією та бездоганною репутацією.

"Будь-які дії, що підривають цей спадок, є неприйнятними", - заявляють в Forbes Ukraine.

Реклама:

Нагадуємо:

Російський олігарх та власник російської версії журналу Forbes Магомед Мусаєв у приватних розмовах із партнерами у червні заявляв, що став новим власником усієї медіагрупи Forbes. Про це написало видання The Washington Post, посилаючись на отримані п'ять аудіозаписів та один відеозапис, у яких Мусаєв нібито говорив про це.

"Ви ж розумієте, коли у вас в руках ключ від найавторитетнішого світового бренду, цей ключ відкриє мені доступ до будь-кого", - говорив також росіянин.

Як свідчать записи, Мусаєв повторював це твердження знову і знову, пише видання. На відеозаписі, який отримало у своє розпорядження видання The Post, він називає бізнесмена Остіна Рассела "обличчям" угоди й наполягає на тому, щоб його власну причетність до неї замовчували.

Реклама: