AFP подало до суду на соцмережу Маска через відмову обговорювати плату за новини

Четвер, 3 серпня 2023, 19:07 -

Французьке новинне агентство AFP подало позов до суду Парижа проти на соцмережу Ілона Маска Twitter (нещодавно перейменовану в "X"), звинувативши компанію у відмові обговорити можливу оплату за поширення контенту агентства.

Про це пише Reuters.

У 2019 році Франція прийняла правило авторського права, яке отримало назву "суміжні права", що зобов'язує великі онлайн-платформи розпочинати переговори з видавцями, які прагнуть отримати винагороду за новини.

"AFP висловило свою стурбованість у зв'язку з явною відмовою платформи вступати в дискусії щодо реалізації суміжних прав для преси", - йдеться в заяві агентства.

Реклама:

Маск розкритикував цей крок AFP у своєму пості в "X".

"Це дивно. Вони хочуть, щоб ми платили їм за трафік на їхній сайт, де вони отримують прибуток від реклами, а ми ні!?", - написав він.

У "X" не відповіли на прохання про коментар.

Реклама:

У 2021 році антимонопольне відомство Франції оштрафувало компанію Google на 500 мільйонів євро за невиконання розпоряджень щодо ведення переговорів з новинними виданнями країни.

З того часу Google зобов'язався вирішити суперечку і оголосив про укладення угод з AFP та кількома іншими провідними французькими новинними організаціями. Facebook, що належить Meta Platforms, також підписав угоди з деякими французькими виданнями.

Економічна правда

Реклама: