Павло Кириленко очолив Антимонопольний комітет: що відомо про нового очільника

Середа, 6 вересня 2023, 14:26 -
 

Парламент призначив головою Антимонопольного комітету вже колишнього очільника Донецької ОВА Павла Кириленка.

За кандидатуру Кириленка проголосувало 250 депутатів.

Що відомо про нового очільника АМКУ

Павло Кириленко народився 5 травня 1986 року у Макіївці Донецької області.

Реклама:

З цим фактом його біографії пов'язаний єдиний епізод, який викликав певні звинувачення на його бік. Так, Павло Кириленко має брата старшого брата Євгена, який у 2014 році перейшов на бік так званої ДНР. Зараз брат працює оперативником у "міністерстві державної безпеки ДНР".

У липні 2019 року президент Володимир Зеленський, представляючи нового голову Донецької військово-цивільної адміністрації, зазначив з цього приводу:

"Я знаю, що для Паші це болюче питання, тому я взяв на себе сміливість про це сказати. З братом людина не розмовляє у зв'язку з політичними розбіжностями. Сам Паша покинув ту територію, перебуває і працює в Україні з перших днів окупації", – сказав Зеленський.

Реклама:

У грудні 2019 року Кириленко заявив, що не підтримує з братом жодних зв'язків "через політичні відмінності, зокрема". Розповів, що батьки його проживають у Горлівці та приїжджають до Києва час від часу до онуків. Але переїжджати не хочуть, бо немолоді.

Павло Кириленко 2008 року закінчив Юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого за спеціальністю "Правознавство".

З липня 2008 року працював у прокуратурі Донецької області, Криму та Генпрокуратурі, на різних посадах - від помічника прокурора до начальника слідчого управління.

У 2017 році був призначений військовим прокурором Ужгородського гарнізону.

Очолював Донецьку облдержадміністрацію з 5 липня 2019 року.

Після початку повномасштабної війни став головою ОВД.

Нагадуємо:

Напередодні, 5 вересня, Верховна Рада підтримала звільнення з посади голови Антимонопольного комітету України Ольги Піщанської.

Повідомлялось, що голова Антимонопольного комітету Ольга Піщанська залишає посаду і, можливо, буде призначена головою Фонду держмайна замість Рустема Умєрова, а на посаду голови АМКУ буде призначено главу Донецької ВЦА Павла Кириленка.

Сама Піщанська не підтвердила і не спростувала плани надалі призначити її головою Фонду держмайна, який раніше очолював Рустем Умєров.

Реклама: