За підсумками року безробіття в Україні знизиться до 19% - Мінекономіки

Четвер, 14 вересня 2023, 13:53 -

Міністерство економіки прогнозує, що за підсумками цього року безробіття в Україні знизиться до 19%.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"Одне з важливих питань, на якому ми зараз сфокусовані - подолання безробіття в Україні. За підсумками поточного року ми прогнозуємо, що рівень безробіття знизиться до 19%, проте це досить високий показник", – зазначила перша віцепрем’єр - міністр економіки Юлія Свириденко під час онлайн зустрічі з Єврокомісаром з питань зайнятості та соціальних прав Ніколасом Шмітом.

Вона додала, що для вирішення проблеми уряд запровадив низку програм для покращення ситуації на ринку праці - грантові програми для підприємців і охочих відкрити власний бізнес, ключовою умовою для отримання грантової підтримки бізнесом є створення нових робочих місць. Також діють навчальні програми й програми перекваліфікації.

Реклама:

"Вважаємо, що всі сторони соціального діалогу - роботодавці, профспілки, органи влади - мають долучитися та об'єднати зусилля для вирішення проблеми безробіття", - підкреслила Свириденко.

Також у ході зустрічі сторони обговорили підготовку Плану України в  рамках роботи над програмою Ukraine Facility ЄС, важливим аспектом якого є соціальний діалог, перспективи реформування трудового законодавства та підтримки з боку західних партнерів адаптації вітчизняного законодавства до сучасних умов, майбутній візит до Києва делегації Європейської конфедерації профспілок.

Нагадуємо:

Реклама:

Згідно з останнім макропрогнозом Нацбанку, на 2023 рік регулятор закладає безробіття у розмірі 19% з поступовим скороченням цього показника до 16,9% та 14,4% відповідно в наступних роках.

Національний банк оцінив рівень безробіття в Україні в 2022 році в 25-26%.

Реклама: