Естонія збільшує експорт з РФ: вже на першому місці поза межами Євросоюзу

Середа, 30 серпня 2023, 14:00 -

Найбільша частка експорту Естонії поза межами Європейського Союзу припадає на Росію.

Про це з посиланням на Delfi Forte, яке наводить митну статистику Естонії, повідомляє "Європейська правда".

За даними відомства, за підсумками червня 2023 року Росія посідає перше місце з експорту естонських товарів із 13,72%. Ближче за всіх за цим показником до неї – Норвегія 12,14% і Велика Британія 12,27%.

Згідно зі статистикою, РФ вперше вийшла на перше місце серед цільових ринків за межами ЄС у березні 2023 року, коли на її частку припадало 15,74% експорту естонських товарів.

Реклама:

Ще до вторгнення Росії в Україну частка РФ в естонському експорті за межі ЄС посідала друге місце після США (21,1%). Третім найбільшим експортером для Таллінна тоді була Норвегія (12,9%).

Коментуючи ситуацію з експортом до РФ, міністр економіки та інфотехнологій Естонії Тійт Рійсало заявив, що держава не може диктувати бізнесу кожен крок.

Нагадуємо:

Реклама:

Раніше повідомлялося, що в Естонії лідер фракції Центристської партії пропонує парламенту створити слідчу комісію для з’ясування усіх обставин після скандалу з "російським бізнесом" чоловіка прем’єрки Каї Каллас, яка не збирається йти у відставку.

Нагадаємо, Каллас потрапила у скандал після того, як з’ясувалося, що транспортна компанія Stark Logistics, яка частково належить чоловіку Каллас Арво Халліку, під час повномасштабної війни в Україні продовжила діяльність у напрямку Росії.

Згодом Халлік оголосив, що продає свою частку власності і йде з компанії, та вибачився за ситуацію. Поліція безпеки Естонії заявила, що діяльність Stark Logistics у Росії не порушує чинних санкцій.

Читайте також: Родинний бізнес із російським слідом: які наслідки матиме скандал навколо прем'єрки Естонії.

Реклама: