В Естонії провалився вотум недовіри проукраїнській прем’єрці Каї Каллас

Вівторок, 20 червня 2023, 16:58 -

Вотум недовіри прем'єр-міністру Естонії Кає Каллас, ініційований 40 депутатами парламенту, провалився.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє ERR.

Вотум недовіри підтримали 37 депутатів, проти проголосували 57 членів Рійгікогу. Для висловлення недовіри потрібен був 51 голос.

Реклама:

Вотум недовіри Каллас, підписаний депутатами від опозиційних EKRE, Центристської партії та Isamaa, був ініційований на початку позачергового засідання Рійгікогу в понеділок.

Главі уряду в ньому висунуто чотири основні закиди: дії уряду посилять демографічну кризу, в уряду немає мандата на підвищення податків, неприйнятна риторика прем'єр-міністра, яка порівнює опозицію з диктаторськими режимами, і коаліція намагається виключити парламент із політичного процесу.

Рійгікогу 15 червня офіційно завершив весняну парламентську сесію, не встигнувши ухвалити низку ініційованих урядом законопроєктів, зокрема про підвищення податків. У зв'язку з цим уряд скликав парламент на позачергову сесію 19 червня. Опозиція заявила про намір продовжити обструкцію, щоб максимально уповільнити розгляд цих законопроєктів. Позачергове засідання триватиме без перерв до вичерпання порядку денного і в разі застосування опозицією обструкції може тривати кілька днів.

Реклама:

Нагадуємо:

Кая Каллас знову стала прем'єркою Естонії після перемоги на парламентських виборах на початку квітня. Уряд Естонії і її прем'єрка є одними з найбільш активними у підтримці України у боротьбі з російським вторгненням.

Читайте також: Як інтернет-голосування в Естонії закріпило підтримку України.

Реклама: