Експертиза визнала пошкоджений росіянами будинок у Києві відновлюваним. У КМДА його хотіли знести

Вівторок, 15 серпня 2023, 09:52 -
 
Andre Luis Alves/Anadolu Agency via Getty Images

Фахівці державного підприємства "Київський промбудпроект" провели експертизу будинку на вулиці Жилянській у центрі Києва, пошкодженого внаслідок ворожого обстрілу в жовтні 2022 року, і визнали будівлю такою, що підлягає реконструкції.

Про це повідомила голова об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Тетяна Махрінська агентству "Інтерфакс-Україна".

Згідно з висновком ДП "Київський промбудпроект", будинок загалом підлягає капітальному ремонту, а в разі добудови зруйнованого поверху – реконструкції.

За словами Махрінської, мешканці будинку також подали заявки на грошову допомогу за держпрограмою "єВідновлення" для виконання самостійного ремонту частини приміщень, проте комісія для обстеження все ще не оглянула об'єкт.

Реклама:

Перша експертиза, проведена комунальним підприємством "Київекспертиза", визнала будинок і його інженерні мережі такими, що не підлягають відновленню. Як повідомила депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова, первинну експертизу будинку на вул. Жилянській було проведено в рекордно короткі терміни – безпосередньо в день атаки.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації В'ячеслав Непоп тоді заявляв, що будинок "відновити неможливо".

Альтернативну експертизу мешканці будинку замовили власним коштом.

Реклама:

Нагадуємо:

У жовтні 2022 року внаслідок ракетного удару по житловому будинку XIX століття на вул. Жилянській у центрі Києва обвалилося його крило.

З-під завалів врятовано 19 осіб, загинули четверо.

Кияни менше ніж за тиждень зібрали необхідні підписи під петицією про відновлення історичної будівлі.

Реклама: