Новини 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 мільярдів на відбудову енергосистеми

П'ятниця, 10 травня 2024, 21:00 -

Про центр протезування. У Львові відкрили найбільший в країні Центр Протезування та Ортезування UNBROKEN, який забезпечуватиме понад 1200 пацієнтів на рік сучасними протезами.

Про відбудову енергосистеми. Кабінет міністрів під час засідання 10 травня ухвалив рішення про виділення 7 млрд 168 млн грн на відбудову української енергосистеми.

Про інфляцію. У квітні інфляція зросла на 0,2% порівняно з березнем 2024 року. При цьому у квітні, як і в березні, річний показник становив 3,2% після прискорення на 4,3% у лютому. 

Про обмеження енергопостачання. З 18:00 до 7:00 наступного дня у Києві запровадять графіки обмеження споживання електроенергії для бізнесу та промисловості. Все через складну ситуацію в енергосистемі.

Реклама:

Про військову допомогу Україні від США. Президент США Джо Байден 10 травня підписав указ про виділення Україні військової допомоги вартістю до 400 мільйонів доларів.

Ексклюзив ЕП

Від блекаутів узимку Україну може врятувати розподілена генерація. Як це працює? Досвід великого міста

Реклама:

Через знищення росіянами маневрових електростанцій уряд хоче і будувати АЕС, і розвивати мобільні станції. Чи вдасться це, пояснює заступник міського голови Хмельницького, де газогенератори працюють вже два десятиліття.

Реклама: