Персоналії не мають визначати діяльність податкової та митниці – міністр фінансів

Четвер, 20 липня 2023, 17:56 -

Голова Мінфіну Сергій Марченко наголосив, що після початку великої війни діяльність податкової і митниці не перші в його пріоритетах, але окремі персоналії не мають визначати діяльність цих органів. 

Про це він сказав в інтерв'ю ЕП, відповідаючи на питання про вплив на роботу податкової Данила Гетманцева та митниці – Олега Татарова

"У даному та в багатьох інших питаннях я вже давно себе почуваю некомфортно, але це не значить, що я готовий робити якісь політичні публічні заяви. Як би мені було некомфортно чи важко, я вважаю, що є більш важливі проблемні питання, які виправдовують мій дискомфорт", - зазначив він.

Марченко додав, що, на жаль, має "сотню запитань" до діяльності правоохоронних органів в частині їх взаємодії з митницею.

Реклама:

"Коли ти призначаєш митника, у нього вибір невеликий: або сісти, якщо ти не погоджуєшся з правилами, або взаємодіяти. Тому вони обирають друге, незалежно від посади", – пояснив урядовець.

За його словами, після початку війни діяльність податкової і митниці не перші в його пріоритетах.

 "Коли у вас одна половина бюджету формується завдяки міжнародним коштам, а інша половина – це військові видатки, то у вас фокус і пріоритети зміщуються. Якщо до війни було більше залученості в діяльність податкової і митниці, то зараз мій фокус логічно змістився на міжнародний фронт", – додав міністр.

Реклама:

Марченко висловив сподівання, що обраний Україною євроінтеграційний напрям дозволить покращити роботу податкової та митниці.

"Сподіваюся, що євроінтеграційний трек дозволить нам зняти багато бар’єрів. Якщо ми вирішили адаптуватися до європейських стандартів і правил життя, то це визначить зміну таких структур як митниця і податкова", – зазнчив глава Мінфіну.

Читайте більше в інтерв’ю: Міністр фінансів Сергій Марченко: США комфортніше давати нам зброю, HIMARS, ракети – що завгодно, але не гроші

Реклама: