РФ викуповує назад деталі до танків і ракет, які експортуються до М'янми й Індії – ЗМІ

Понеділок, 5 червня 2023, 16:35 -

Росію підозрюють у викупі військових вантажів, раніше відправлених до М'янми та Індії - дослідження виявило записи про викуп Росією запчастин для танків і ракет.

Про це пише Nikkei, проаналізувавши дані митного оформлення.

"Росія може реімпортувати компоненти для вдосконалення старого озброєння, призначеного для використання в Україні, покладаючись на допомогу країн, з якими вона має давні військові зв'язки", - підкреслює видання.

Так, у серпні і листопаді минулого року російське Конструкторське бюро машинобудування (НПК КБМ), що відповідає за виробництво ракет в Індії, закупило в Індії шість компонентів для прицілів нічного бачення для ракет класу "земля-повітря" на суму 150 тис дол.

Реклама:

Замовлення було відвантажене на адресу Міноборони Індії. Дані про митне оформлення поставок до Росії, проаналізовані Nikkei, свідчать про викуп цих ракет Москвою.

У М'янмі, згідно з документами, проаналізованими виданням, виробник танків для російської армії "Уралвагонзавод" 9 грудня минулого року імпортував військову продукцію з південно-східної Азії на суму 24 мільйони доларів. Реєстраційні дані цих імпортованих компонентів підтверджують, що вони були виготовлені "Уралвагонзаводом".

Компанія викупила 6 775 прицільних телескопів і 200 камер для встановлення в танках, відповідно до кодів для цих реімпортованих товарів.

Реклама:

Читайте також: Російський ВПК нарощує оберти. Звідки гроші та хто допомагає РФ будувати ракети?

Економічна правда

Реклама: