Японський виробник шин Bridgestone може продати активи у РФ місцевій компанії

Понеділок, 5 червня 2023, 15:15 -

Російська група S8 Capital Армена Саркісяна, яка у травні придбала шинний завод німецької компанії Continental у Калузі та підприємства російського холдингу "Кордіант" у Ярославлі та Омську, збирається придбати ще один актив - завод японського виробника Bridgestone в Ульяновську. 

Про це пише РБК із посиланням на співрозмовника в одній із шинних компаній та джерело, знайоме з планами S8 Capital.

За словами джерела, переговори з придбання заводу в Ульяновську S8 Capital веде з лютого 2023 року, закриття угоди очікується до кінця року.

Bridgestone у жовтні 2022 року заявила про плани продажу своїх активів у Росії. Рішення пояснювалося "загальною невизначеністю і триваючими проблемами з поставками". Тоді в Bridgestone говорили, що пошук російського покупця і укладення угоди займуть кілька місяців.

Реклама:

"Компанія, як і раніше, має твердий намір піти [з Росії]. Ми досягаємо прогресу і, як очікується, завершимо роботу [з продажу активів] у належний час", - заявила директорка зі зв'язків з громадськістю та корпоративних комунікацій Bridgestone в Європі Лізбет Деніс.

Вона не стала коментувати інформацію про переговори S8 Capital, пославшись на те, що компанія не дає коментарів доти, доки угода не закрита. У прес-службі S8 Capital також відмовилися від коментарів.

"Завод Bridgestone в Ульяновську розташований в індустріальному парку "Заволжя" і займає територію 80,6 га. Інвестиції у виробництво склали близько 12,5 млрд руб. Першу радіальну шину для легкового автомобіля з цього заводу було випущено в продаж у грудні 2016 року. З середини 2019 року вироблені там зимові шини експортувалися до Фінляндії, Швеції та Норвегії.

Реклама:

На старті потужності заводу були призначені для виробництва 2 млн шин на рік з перспективами розширення до 4,2 млн. Наразі потужності підприємства становлять 2,4 млн автопокришок. Завод випускає автопокришки з типорозмірами в діапазоні від 13 до 19 дюймів - для легкових автомобілів, кросоверів і позашляховиків, а також для постачання автовиробникам як первинної комплектації", - пише видання.

Нагадаємо:

У березні 2022 року японська транснаціональна компанія Bridgestone заявила, що зупиняє виробництво в Росії, інвестиції та поставки до країни-агресора.

Bridgestone у жовтні 2022 року розпочав процес пошуку місцевого покупця на свої російські активи.

Економічна правда

Реклама: