У Держтуризмі закликали зробити пріоритетом вивчення англійської мови в Україні

Середа, 21 червня 2023, 12:27

Розвиток туризму в Україні впирається у дві основні проблеми - незнання англійської мови та питання сервісу.

Про це заявила голова Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ) Мар'яна Олеськів в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

За її словами, через брак знань англійської мови туристична галузь страждає найбільше, а її вивчення має стати пріоритетом.

"У нас середня освіта досить хороша з точки зору знань, але погана з точки зору навичок комунікації, взаємоповаги, роботи в команді. З точки зору вищої освіти, ми розуміємо, що проблема в тому, що вона не є дуальною. Я вважаю, що якщо ми перейдемо глобально до дуальної освіти, це автоматично багато що змінить і в нашій галузі", - сказала Олеськів.

Реклама:

"Через брак знань англійської мови саме туристична галузь страждає найбільше. Навіть у Києві, коли ходжу з іноземними друзями до ресторанів, то рідко в закладах є офіціанти, які можуть нормально і якісно обслуговувати саме англійською мовою", - додала вона.

На другому місці пріоритетів, на думку голови Держтуризму, стоїть питання сервісу.

"Тому ми зі свого боку зацікавлені в тому, щоб з'явилися освітні програми саме у сфері сервісу", - підсумувала вона.

Реклама:

Нагадуємо:

За рік до війни прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що Україна має потенціал в авіа та туристичній галузі - зростання в десятки разів.

"Україна має унікальне географічне розташування на перетині шляхів між континентами. І сьогодні це допомагає нам стати великим регіональним авіа і туристичним хабом. І я переконаний, переконані експерти, керівники найбільших авіа і туристичних компаній світу, переконані в тому, що потенціал України у в авіа у туристичній галузі - це зростання в десятки разів уже найближчим часом", - розповідав прем'єр.

Реклама: