Кабмін пропонує розірвати угоду про економічне співробітництво з Сирією

Вівторок, 28 березня 2023, 17:54 -

Кабмін схвалив законопроєкт про припинення дії міжурядової угоди між Україною та Сирією про торговельне, економічне і технічне співробітництво.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"Україна припиняє будь-які відносини не лише з державою-агресором, але і з сателітами Росії. Ми жорстко реагуватимемо на недружні дії стосовно нашої держави…

Очевидно, що ми маємо переглянути та припинити дію міждержавних документів, що стосуються, зокрема, питань економічних взаємовідносин з Сирією", - прокоментувала перший віце-прем’єр - міністр економіки Юлія Свириденко.

Реклама:

Нещодавно режим Асада підтримав російську агресію та визнав "незалежність" тимчасово окупованих територій так званих ДНР та ЛНР. Відповіддю на це став розрив дипломатичних відносин з Сирійською Арабською Республікою. 

Також нещодавно президент Володимир Зеленський ввів в дію санкції проти Башара Асада та інших сирійських високопосадовців. 

Угода між урядом України та урядом Сирійської Арабської Республіки про торговельне, економічне і технічне співробітництво була підписана в квітні 2002 року та ратифікована Верховною Радою в лютому 2003 року. 

Реклама:

Вона передбачала передачу технологій та ноу-хау, створення спільних підприємств, забезпечення технічної допомоги для інвестиційних проектів. Також сторони погодилися надавати одна одній режим найбільшого сприяння стосовно, зокрема, мит, податків та інших зборів, які застосовуються до імпорту та експорту.

Дія угоди буде припинена після затвердження законопроєкту Верховною Радою України та набуття ним чинності.

Економічна правда

Реклама: