"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд схвалив залучення другого гранту від США та партнерів на 2,66 мільярда доларів

Вівторок, 28 березня 2023, 17:22 -

Кабінет Міністрів на засіданні в вівторок, 28 лютого, ухвалив розпорядження для отримання цього року другого гранту від США в розмірі 2,5 мільярда доларів.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"Сьогодні Уряд ухвалить розпорядження для отримання цьогоріч другого гранту від США. Мова йде про 2,5 млрд доларів. Ці кошти надійдуть через проект Міжнародного банку реконструкції та розвитку, а також Міжнародної асоціації розвитку", - зазначив глава уряду.

Шмигаль додав, що ще 150 млн дол нададуть інші партнери. Разом це дозволить залучити вже другий цього року транш у розмірі 2 млрд 660 млн доларів. 

Реклама:

Кошти будуть направлені на виплату зарплат рятувальникам, вчителям, лікарям, на допомогу пенсіонерам, внутрішньо переміщеним особам, людям з інвалідністю та малозабезпеченим родинам.

Загалом від початку року Україна отримала майже 5 млрд доларів підтримки від ЄС, більше 2 млрд доларів підтримки від США, а також досягла домовленостей про нову програму з МВФ. 

Також допомогу Україні вже надали Велика Британія, Світовий банк, Німеччина, Іспанія, Фінляндія, Ірландія, Швейцарія, Бельгія, Ісландія та Естонія. 

Реклама:

Економічна правда

Реклама: