За право управління активами виробника "Моршинської" змагаються 6 компаній

П'ятниця, 24 лютого 2023, 18:55 -

У конкурсному відборі управителя для арештованих активів виробників мінеральних вод, зокрема, "Моршинської", взяли участь 6 компаній.

Про це повідомила пресслужба Нацагентства з питань розшуку та менеджменту активів, отриманих корупційним шляхом (АРМА).

"Після ретельного вивчення документів на відповідність вимогам конкурсу АРМА розгляне пропозиції потенційних управителів та ухвалить рішення про результати відбору", - йдеться в повідомленні.

Інформацію про підсумки конкурсу АРМА пообіцяло оприлюднити відразу після прийняття відповідного рішення.

Реклама:

Нагадуємо:

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів, отриманих від корупційних злочинів, оголосило конкурс на управителя виробника мінеральних вод, зокрема торгових марок "Моршинська", "Миргородська" та Borjomi.

Інвестиційна група Dragon Capital закликала Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) зупинити вже оголошений та запустити новий конкурс на управителя активів групи компаній IDS Borjomi. У компанії заявили про порушення в його проведенні.

Реклама:

У АРМА заявили, що не наділені повноваженнями приймати рішення про те, які активи слід арештовувати, якими управляти, а якими - ні, а виконують ухвали суду.

У червні 2022 року суд заарештував акції та кошти на суму 53,4 млн грн у компанії з виробництва та реалізації мінеральної води, яка належить російському олігарху Міхаілу Фрідману.

В Україні Фрідман з партнерами Германом Ханом та Пьотром Авеном володіє компанією IDS Group Ukraine, "дочкою" міжнародної групи IDS Borjomi International (входить до "Альфа-груп"). На ринку, крім того, що компанія є ексклюзивним імпортером води "Боржомі" в Україні, вона представлена низкою брендів, зокрема, водами "Моршинська" та "Миргородська". 

Реклама: