БЕБ виявило нелегальні тютюнові цехи в двох областях: вилучили обладнання та тютюну та 70 млн

П'ятниця, 17 лютого 2023, 20:16 -

Бюро економічної безпеки припинили роботу цехів на Закарпатті та Миколаївщині, в яких нелегально вироблялись фальсифіковані тютюнові вироби.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Детективи Бюро провели обшуки місць з незаконного виробництва фальсифікату. Орієнтовна вартість вилучених цінностей становить 70 млн грн.

Зокрема за результатами спільних обшуків за участі співробітників СБУ та прикордонників у Миколаївській області було вилучено дві лінії для виготовлення тютюнових виробів різних марок орієнтовною вартістю по 10 млн грн кожна. Одна з них вже працювала, друга – готувалась для запуску.

Реклама:

Також вилучили верстат для пакування цигарок у пачки, прилад для сушіння тютюну та його подрібнення, верстат для упаковки цигарок.

Правоохоронці також виявили 114 ящиків вже готових цигарок, різних торгівельних марок без марок акцизного податку орієнтовною вартістю 2,7 млн грн, 10 мішків з тютюном тощо.

На Закарпатті під час обшуків було виявлено та вилучено лінію для незаконного виготовлення тютюнових виробів повного циклу вартістю близько 15 млн грн. А також готові цигарки різних марок, близько 5 тонн тютюну та 7 тонн подрібненого тютюну загальною приблизною вартістю 3 млн грн, 7 ящиків акцизних марок, пакувальну та марочну лінію.

Реклама:

Також на виробництві виявили підроблені марки акцизного податку Молдови, різні упаковки, компоненти для виготовлення цигарок та інші товарно-матеріальні цінності необхідні для повного циклу виробництва цигарок.

Економічна правда

Реклама: