Глобальна інфляція наближається до свого піку – голова МВФ

Понеділок, 7 листопада 2022, 17:26 -

Глобальне зростання споживчих цін може бути близьким до найвищої точки у поточному періоді.

Про це заявила директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва журналістам у рамках щорічного саміту ООН зі зміни клімату, пише Bloomberg.

Агентство зазначає, що цього тижня рівень інфляції в США за жовтень, ймовірно, покаже ще один результат, близький до 8%.

"Я не збираюся випереджати дані, але цілком можливо, що ми досягли піку", - зауважила Георгієва.

Реклама:

"Зараз ми бачимо, що центральні банки дуже об'єднані у боротьбі з інфляцією, це головний пріоритет, і це правильно. Якщо ми не досягнемо успіху, це призведе до відриву від якоря, і тоді фундамент для зростання, яким є цінова стабільність, буде підірвано", - додала вона

Георгієва додала, що посадовці центробанків і далі намагатимуться знизити зростання споживчих цін до більш прийнятних темпів.

"Інфляцію буде важче знизити до бажаного рівня близько 2%", - визнала Георієва.

Реклама:

"Якщо ми побачимо диверсифікацію ланцюгів поставок, це неминуче чинитиме певний тиск на ціни", - резюмувала очільниця МВФ.

Нагадаємо:

Банк Англії на засіданні 2 листопада підвищив ключову ставку на 0,75 в.п. до 3% у рамках мети з досягнення цілі щодо інфляції в 2%.

Федеральна резервна система вчетверте поспіль підвищила процентні ставки на 75 базисних пунктів і сигналізувала можливе ослаблення темпів підвищення ставок.

Економічна правда

Реклама: