ФРС знову стрімко підвищила ставки, але сигналізує уповільнення надалі

Четвер, 3 листопада 2022, 09:59 -

Федеральна резервна система вчетверте поспіль підвищила процентні ставки на 75 базисних пунктів і сигналізувала можливе ослаблення темпів підвищення ставок.

Про це повідомляє Reuters.

Заява ФРС відкриває можливість того, що вже в грудні США відмовляться від стрімкого підвищення ставки на 75 б.п. на користь більш поміркованого підвищення – наприклад, на 50 б.п. Водночас Федрезерв залишає собі простір, аби надалі підвищувати ставки, якщо інфляція не почне сповільнюватися.

Голова ФРС Джером Павелл заявив, що навіть якщо Федрезерв зменшить величину майбутніх підвищень, посадовці досі не визначилися з тим, наскільки високими повинні бути ставки, аби приборкати інфляцію. ФРС сповнена рішучості "дотримуватися курсу до тих пір, поки робота не буде виконана".

Реклама:

Основні фондові індекси США зросли після заяви ФРС, яка пообіцяла більше враховувати економічні ризики при ухваленні рішення щодо подальшого підвищення ставок. Водночас після виступу Павелла тенденція розгорнулася, і акції завершили день різким зниженням. Індекс S&P 500 впав на 2,5%, а Nasdaq Composite понад як на 3%.

Нагадуємо:

Економісти очікують, що чиновники Федрезерву США вчетверте поспіль підвищать ключову ставку на 75 базисних пунктів, що може спровокувати рецесію в країні та світі протягом наступних двох років.

Реклама:

Федеральна резервна система США (ФРС) у вересні підвищила ключову ставку на 0,75 в.п. до 3-3,25%. Це вже третє поспіль підвищення ставки із таким кроком.

Реклама: