Киргизький банк із міжнародними акціонерами припинив прийом карток "Мір" підсанкційних банків РФ

П'ятниця, 14 жовтня 2022, 15:47 -

Киргизький банк "Компаньйон", який має міжнародних акціонерів, припинив прийом карток "Мір", російських банків, які раніше потрапили під санкції.

Про це пише Forbes Russia із посиланням на заяву банку.

У повідомленні фінустанови йдеться, що обслуговування призупинено "у зв'язку з рішенням партнерського процесингового центру".

Так, "Компаньйон" опублікував список із 21 російського банку, з картами яких призупинено роботу.

Реклама:

До списку включені банки, які раніше потрапили під санкції - зокрема Сбєрбанк, ВТБ, Промсвязьбанк, Альфа-банк, "ФК Открытие". Окремо у списку згадується також Банк Москви, який у 2016 році припинив своє існування як окремий банк, ставши частиною ВТБ.

Як зазначає Forbes Russia, акціонерами банку "Компаньйон" є міжнародна неурядова організація MercyCorps (Корпус милосердя), Нідерландський банк розвитку (FMO) та інвестфонд Triodos Investment Management ("дочка" банку розвитку Triodos).

Раніше Мінфін США погрожував карати за співпрацю з російською платіжною системою.

Реклама:

Нацбанк Киргизстану заявляв, що банки республіки самостійно приймають рішення про співпрацю з різними платіжними системами.

Нагадаємо:

Центробанк Шрі-Ланки заявив, що російська платіжна система "Мір" не працюватиме на території країни через американські санкції.

Після того, як у вересні було опубліковано попередження Департаменту контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США про санкції проти фінансових установ, які використовують платіжну систему "Мір", низка країн відмовилася від роботи з нею. Зокрема, з системи вийшли Türkiye İş Bankası та Denizbank.

Слідом за приватними банками Туреччини з російської платіжної системи "Мір" вийшли і державні банки.

Про припинення обслуговування російських карт "Мір" стало відомо після того, як міністерство фінансів США запровадило санкції проти виконавчого директора Національної системи платіжних карт Росії.

Економічна правда

Реклама: