МВФ підтримує створення форуму для фінансової підтримки України

Четвер, 13 жовтня 2022, 10:28 -

Міжнародний валютний фонд підтримує ініціативу президента Володимира Зеленського щодо створення постійного форуму з метою забезпечення економічної та фінансової підтримки України.

Про це заявила директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва, повідомляє Укрінформ.

"Він (президент України – ред.) закликав нас зібрати економічний форум для України, який діяв би на регулярній основі. Пане Президенте Зеленський, так, ми працюємо над цим, ми зберемо цей форум якомога скоріше", – зазначила глава Фонду.

За її словами, МВФ має уже створену платформу для цього, засновану на програмі моніторингу Виконавчої ради.

Реклама:

"Це шлях до повноцінної програми, до створення якої ви закликали, і ми з вами рухаємось у напрямку сильної України", – зауважила Георгієва.

Нагадуємо:

Міністр фінансів Сергій Марченко обговорив з представниками та Міжнародного валютного фонду можливість нової кредитної програми для забезпечення пріоритетних видатків держбюджету у 2023 році.

Реклама:

Виконавча рада МВФ підтримала виділення Україні близько 1,3 мільярда доларів додаткового екстреного фінансування у рамках Rapid Financing Instrument.

У березні МВФ вже надав Україні екстрене фінансування в розмірі 1,4 мільярда доларів, щоб допомогти задовольнити термінові потреби у видатках і пом’якшити наслідки війни. Максимальний обсяг RFI обмежений 50% квоти країни в МВФ на рік, тобто це був максимальний обсяг для України.

Реклама: